Sjekk hvor mye du kan prute på drømmebilen!

Husk: Nybilprisen er ikke alt - se hvor mye du kan spare på bilforsikring!

Sjekk hvor mye du kan prute på drømmebilen din

Drømmer du om å kjøpe deg ny bil? Da bør du først sjekke om bilmodellen du har lyst på er en avgiftsvinner.


Her til lands er nybilprisen i stor grad avhengig av nivået på de norske bilavgiftene, og har bilen din blitt en avgiftsvinner i budsjettforliket bør du følge nøye med.

En avgiftsredusjon bør jo vise seg i prisen du må betale.

Utgangspunktet vårt er altså enkelt: Vet du at drømmebilen din har fått 10.000 kroner mindre i avgift, så bør du også be forhandleren om å få din del av kaka.

Det er likevel ingen selvfølge at en avgiftsreduksjon automatisk vil gi deg en tilsvarende prisreduksjon. Vil du unngå at bilselgeren tar gevinsten selv, bør du altså gjøre hjemmeleksen din.


Slik finner du avgiften på din bil

Budsjettforliket innebærer små endringer for noen biler, mens de på andre bilmodeller kan gi en avgiftsreduksjon titusenvis av kroner.

Siden avgiftsnivået varierer så sterkt gjelder det altså å holde tungen rett i munnen, men heldigvis finnes det smarte verktøy som gjør jobben for deg:

Bruk BilNorges kalkulator - som gir deg avgiften på over 4.200 bilmodeller!

  • Billigere med mange hestekrefter. Jo større motor, jo mer vil hestekraftavgiften spille inn. Aller størst avgiftslette får råtassen Audi R8 V10 Plus, som med sine 610 hestekrefter og et CO2-utslipp på 287 gram per kilometer får nesten 220.000 kroner mindre i avgift.
  • Ladbare biler blir billigere enn i år. De ladbare hybridene blir riktignok noe dyrere enn i det opprinnelige forslaget til statsbudsjett, men blir fortsatt noe rimeligere enn i 2016.

Det er imidlertid verdt å merke seg at det også her er modellene med størst motor som får den største avgiftsletten. Folke-SUVen Mitsubishi Outlander PHEV vil for eksempel bare få rundt 7.000 kroner mindre i avgifter i 2017, mens Audi Q7 e-tron vil få rundt 50.000 kroner i avgiftslette.

  • Ikke-ladbare hybrider blir dyrere. Forklaringen er at vektfradraget ble halvert i budsjettavtalen. Dette går spesielt hardt ut over Toyota og Lexus som har spesialisert seg på slike hybrider.


Kilde: BilNorge