Dette er bilen som har gitt Toyota et løft!

Toyota har endelig gått forbi Volkswagen

Hovedæren går til Toyotas nye crossover C-HR.Artikkelen fortsetter under bilforsikringskalkulatoren.

Ikke betal mer enn du må! Sjekk prisen på bilforsikring her!


Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) har nok engang sluppet nye registreringstall, og på toppen av listen for personbilregistreringer for mars måned finner vi for første gang på lenge Toyota med 1704 modeller. Et lite stikk til Volkswagen der altså, men selv om de havnet på andreplassen med 1573 registrerte modeller trenger de ikke å sture lenge:

Den mest populære bilmodellen er nemlig fortsatt klassikeren Golf med 623 registrerte biler, med Nissan Leaf tok andreplassen med 499. 456 registrerte biler av crossoveren C-HR var imidlertid nok til å vippe totaltallet i Toyotas favør i denne runden.

Forkortelsen C-HR står forøvrig for Coupé High-rider, som indikerer at det er en slags blanding mellom de klassiske SUVene og en vanlig personbil: Du får altså en kupé der du sitter høyt, og det har tydeligvis falt i smak hos norske bilister. Vi synes jo at den ser lekker ut innvendig, og den har i tillegg fått gode skussmål av norske biltestere, som her hos DinSide.


Liten nedgang

Det ble totalt registrert 13.398 nye personbiler i løpet av mars, og til tross for et par ekstra salgsdager fra samme måned ifjor er det en nedgang på 3,4 prosent. En av grunnene til nedgangen er nok at registreringsbonanzaen av store SUVer og hybridbiler har begynt å roe seg. Markedet er altså i ferd med å bli normalisert, og sett i et 10-års perspektiv er årets marstall fortsatt langt høyere enn snittet.


Diesel ned - miljøbiler opp

De glade dieseldagene er imidlertid over, med kun 25,9 prosent av alle registrerte personbiler. Samtidig fortsetter hybridtrenden, der salget var på 27,8 prosent denne måneden mot 24,4 prosent i mars 2016.

Også Elbilsalget får et lite løft, med 2834 registrerte biler, noe som gir en vekst i markedsandelen fra 18,7 prosent i mars 2016 til 21,1 prosent i år. Det ser vi også på topp 10-lista, der det fortsatt er fire elbiler inne, mens også Golf, Passat og Mitsubishi Outlander er ladbare.


Merke og modell Registrerte biler i mars
1. Volkswagen Golf 623
2. Nissan Leaf 499
3. Toyota C-HR 456
4. Tesla Model X 446
5. Toyota Rav4 417
6. Mitsubishi Outlander 395
7. BMW i3 394
8. Toyota Yaris 338
9. Renault Zoe 322
10. Skoda Octavia 303

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)