Fem ting som kommer til å irritere deg i påsketrafikken

Drømmen om sol og puddersnø kan brått bli ødelagt om du klikker i bilen på vei til fjells. Trikset blir derfor å være forberedt på hva som venter deg på veien.Artikkelen fortsetter under kalkulatoren.

Det er ingen spøk å være sjåfør når bilen er proppet med bagasje og forventningsfulle passasjerer. For som de fleste har erfart: Skiftende kjøreforhold, kø og ikke minst bilister som ikke klarer å oppføre seg, gjør ofte at veien til fjells blir langt lengre enn optimistene bak Google Maps lover deg på forhånd.

For å unngå uhell er derfor trikset å holde kaldt, og skulle uhellet være ute skal du selvsagt være trygg på at du har forsikringen i orden.


Alt det kan selvsagt vi i Troll hjelpe deg med.


Dagens 5 på topp-liste har imidlertid et konkret mål: I stedet for å irritere deg over alle idiotene du møter på din vei kan du heller krysse av for hver av disse personene du møter. Hvor mange tror du at du klarer?


Ting som irriterer i trafikken Det blir sjelden påskeferie uten kø, men køen er neppe alt du kommer til å irritere deg over ...

1. De som alltid skal kjøre forbi

Vi har alle møtt ham. Idioten som konsekvent insisterer på å kjøre forbi i høy fart uansett hvor tett trafikken er. En ting er risikoen for stygge møteulykker, men også når trafikkdesperadoene brått må kaste seg tilbake i høyrefilen blir det fort ubehagelige opplevelser.

Og ja: Det er lite som får opp pulsen som når andre bilister setter deg og dine medtrafikanter i fare.


Ting som irriterer i trafikken

Trikset er å slippe råkjøreren inn igjen, for så å be dine medpassasjerer om å melde fra til politiet om kjøringen er for ille. Slike henvendelser blir heldigvis prioritert, og råkjøreren risikerer både høye bøter og førerkortbeslag om lovens håndhevere får kloa i vedkommende.


2. De som ligger i rompa på deg hele veien til fjellet

Når bilisten bak deg ligger så nærme støtfangeren din at bikkja bakerst i bilen begynner å bjeffe, kan det tære på noen og enhver. Og her handler det dessverre ikke bare om irritasjon, skadesaker på grunn av påkjøring bakfra er dessverre en klassiker hos alle norske forsikringsselskaper.

Bilister som ikke overholder tresekunders-regelen risikerer både bøter og førerkortbeslag om de blir stoppet av Politiet, men her er det dessverre mange som slipper unna. Har du mulighet til å slippe den innpåslitne sjåføren forbi er det altså det beste. Pust rolig og kjør videre.


3. De som ligger 10-15 km under fartsgrensen

Når køen har sluppet taket og du endelig har mulighet til å ta igjen litt tapt tid, er det alltid en nedtur å havne bak en lusekjører. Ja, du vet den typen som ligger 15 kilometer under fartsgrensen, helt uten å bry seg om at han lager en stadig lengre kø bak seg.

Havner du bak en lusekjører hjelper det imidlertid ikke å klikke. Ro ned, hold avstand og ta heller en kontrollert forbikjøring når du har mulighet.

Husk også at det faktisk ikke er ulovlig å kjøre litt under fartsgrensen. Det er likevel slik at også de som kjører alt for sakte kan bli vinket inn av politiet. Det er jo slik at man ikke skal kjøre på en måte som er til hinder for andre.


LES OGSÅ: Så mye vekt tåler skiboksen!.


4. De som ikke bruker blinklys

Selv om moderne biler har blitt proppet full av tekniske duppeditter, kan det ofte virke som om den magiske blinklyshendelen har blitt vanskelig å finne.

Du vet, det lyset som er til for å signalisere hvor man skal i den videre kjøringen.


Ting som irriterer i trafikken

Med andre ord: Blink hvis du skal ta av i et kryss, slik at de som kjører bak deg forstår hvorfor du bremser ned, og ikke minst: Hold riktig avstand til bilen foran deg, sånn at du har tid til å reagere om vedkommende plutselig skifter retning.


5. De som ikke forstår fletting fra to til ett felt

Fin flyt på en tofeltsvei tar deg kjapt til fjells, men som du kjapt erfarer: Før eller siden kommer det alltid en innsnevring til ett kjørefelt. Irriterer du deg da over de som kaster seg ut i venstre felt og gasser på før selve innsnevringen begynner?

Vel, det er det ikke alltid du har grunn til. Det mest effektive er jo at bilistene bruker hele veibanen så lenge som mulig, før de fletter sammen der selve innsnevringsfeltet begynner.

Før du klikker i vater over BMWen som fyker forbi i venstrefila 200 meter før innsnevringsfeltet begynner, gjelder det altså å telle til 10. Husk: Skal flettingen fungere optimalt må ganske enkelt bilistene samarbeide. Det gjelder deg også. ;-)