Nordmenn vil ha premiumbiler

Selv om de siste tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at de klassiske folkemerkene nok en gang troner øverst på listen over antallet registrerte biler i april, er det verdt å merke seg den prosentvise utviklingen.

Den viser nemlig at det er premiummerkene som vokser mest.

For selv om Volkswagen hadde 1974 registrerte biler i april, er nedgangen stor sammenlignet med tallene fra fjor.

BMW har derimot karret seg opp til å bli Norges tredje største bilmerke med 1023 registrerte biler, hvorav i3 står for nesten halvparten. Volvo gjør også et kjempebyks med 983 biler, noe som er opp 31,4 prosent økning sammenlignet med samme måned fra i fjor. Mercedes har heller ingen grunn til å sutre, med 757 registrerte biler, og en vekst på 14,5 prosent!

Fellesnevneren for merkevinnerne er forøvrig at de alle har et godt utvalg av hybrid-biler, og dermed flyter trygt og godt på bølgen av miljø- og avgiftsbevisste kunder.


Totaltallene går ned

Med 11.339 registrerte biler i april i år, er registreringstakten 19,7 prosent lavere enn i april 2016. Litt av grunnen til det store fallet skyldes nok at den sene påsken i år ga færre salgs- og registreringsdager, men siden registreringstakten allerede var lavere i mars måned er det mye som tyder på at bilsalget er i ferd med å stabilisere seg på et noe lavere nivå.


Hva med elbilene?

Slippet av oppgraderte elbiler med lengre rekkevidde tidligere i år ga elbilentusiastene glade dager, og holdt registreringstallene høye. Denne måneden får vi imidlertid en dipp i salget, og mye tyder nok nå på at kundene som ikke allerede har kjøpt venter på kommende storselgere som blant annet den nye e-Golfen.

Øverst på elbil-listen er det, nær sagt som vanlig de siste månedene, BMW i3 som regjerer. Den lille rakkaren har jo nesten på egenhånd gjort BMW til et slags folkemerke i Norge med 1939 biler hittil i år.


Mest solgte bilmerker i april

Fortsetter vi det totale elbilsalget så langt i år, følger den oppgraderte Nissan Leaf på en god andreplass med 1620 registrerte modeller, før e-Golfen kommer på tredjeplass med 1377 registrerte modeller.

Ellers er det verdt å merke seg at de første modellene av den etterlengtede Opel Ampera-e har begynt å komme på veien. Med kun 15 registrerte modeller skremmer den riktignok ikke vannet av konkurrentene så langt, men med de solide anmeldelsene den har fått fra landets biltestere kommer den nok til å gjøre et solid byks på listene framover.

Ulempen med Ampera-e er usikkerheten rundt om Opel Norge klarer å levere de allerede forhåndsbestilte modellene. Har du enda ikke bestilt? Da er det bare smøre seg med tålmodighet til i slutten av 2018, noe som nok vil få mange potensielle kunder til å vurdere andre alternativer.