Informasjonskapsler

Formål med bruk av informasjonskapsler

Denne nettportalen har sider som lagrer informasjonskapsler på din maskin, til bruk av din nettleser. Informasjonskapslene er små filer som er nødvendige for at nettsiden skal kunne opprettholde kontakten med deg som bruker, og huske den informasjonen du har lagt inn når du for eksempel skal be om tilbud eller kjøpe et produkt. Dette skal sikre deg som kunde en god brukeropplevelse, samtidig som det øker kvaliteten på våre besøksstatistikker.


Hvilke opplysninger som blir behandlet

Informasjonskapslene gir oss informasjon om maskinvare og programvare på datamaskinen din. Det omfatter blant annet nettleser, operativsystem, domenenavn og IP-adresse. Vi henter også opplysninger om hvordan du bruker nettsidene våre.

Opplysningene gir oss informasjon vi trenger for å analysere bruken av nettsidene våre, oppdage feil, forbedre og forbedre tjenestene våre.


Informasjonskapslene vi bruker

  • __utmz ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics både internt på våre sider, men også i bannere og bilder. Derfor kan du av og til se to cookies som heter __utmz.
  • __utma holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.
  • __utmb og __utmc holder styr på hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når du forlater våre sider.
  • Informasjon om øvrige informasjonskapsler kommer snart.
  • __ga brukes også av Google Analytics.
  • ASP.net_sessionId er en brikke brukes av ASP.NET applikasjoner å identifisere den unike økten på nettsiden. Dette gjør det mulig for nettstedet å huske informasjon på tvers av flere sidevisninger for å opprettholde integriteten til eventuelle site interaksjoner. Denne informasjonen blir ikke loggført og den vil forsvinne så snart leseøkt ender (for eksempel ved å lukke nettleservinduet).
  • ShoppingBasket lagrer innholdet av handlekurven din slik at du kan finne den igjen neste gang du besøker nettsiden med samme enhet og nettleser, innen en måned.
  • __RequoestVerificatoinToken er nødvendig for å hindre Cross-Site Request Forgery. Det avverger at en angriper sender en forespørsel på vegne av en annen innlogget bruker.
  • id brukes til å måle effekten av annonser og presentere mer relevante annonser. Doubleclick.net registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og data er anonymisert.

Deaktivering av informasjonskapsler

De fleste nettlesere kan stilles inn slik at du nekter informasjonskapsler å bli lagret på din maskin, eller slik at du alltid blir informert dersom en nettside inneholder informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at dersom du velger å deaktivere informasjonskapsler vil det innebære at visse funksjoner på vår hjemmeside ikke kan brukes. For mer informasjon om hvordan du deaktiverer informasjonskapsler ber vi deg se på nettsiden til leverandøren av din nettleser.