Ønsker du å si opp forsikringen din?

Forsikringen din er en helårsavtale, men kan sies opp ved hovedforfall, ved bytte til et annet selskap eller hvis behovet ditt opphører. Vi hjelper deg med oppsigelsen, og vil prøve å gjøre den så trygg og smidig som mulig.

Hvordan si opp en forsikring i Troll?

Ta kontakt med oss på telefon, mail eller chat – så ordner vi det for deg.

Hvordan si opp forsikring i et annet selskap og overføre til Troll?

Ønsker du å avslutte forsikringen din i ditt nåværende selskap ordner vi med oppsigelsen. Vi tar kontakt med selskapet og sørger for at forsikringen blir sagt opp fra samme dato som den nye blir gjeldende hos oss. Det er likevel et unntak: Ved personforsikringer som krever helsevurdering må du selv sende en skriftlig oppsigelse til ditt gamle forsikringsselskap.

Helsevurdering og karenstid

Ved bytte av personforsikringer blir det gjort en helsevurdering, hvor du må sende inn helseerklæring. Denne kan det ta noen uker å få svar på. Det er normalt sett også en karenstid på tre måneder etter at forsikringen i ditt nye selskap har startet. Det kan være lurt å vente med å si opp forsikringen frem til karenstiden er utløpt, ettersom ditt nye selskap da ikke dekker eventuelle sykdommer som oppstår i karenstiden.

Hvor lang er oppsigelsestiden?

Det er én måneds oppsigelsestid. Forsikringen kan sies opp uten oppsigelsestid dersom forsikringsbehovet har opphørt, for eksempel hvis du har solgt bilen eller båten din. Er du innenfor fristen for angrerett er det ingen oppsigelsestid. Les mer om angrerett her.

Hvor mye må jeg betale?

Du betaler frem til forsikringen avsluttes – altså ut oppsigelsesperioden. Har du allerede betalt for denne perioden, eller lengre, vil vi tilbakebetale det du har betalt for mye.

Hva skjer med trafikkforsikringsavgiften?

Så fort du bytter forsikringsselskap, vil ditt nye selskap kreve inn trafikkforsikringsavgift på vegne av staten.

Illustrasjonsbilde av en flyvinge Skal du si opp eller bytte forsikringsselskap?