Pakk bilen riktig til vinterferien!

Utfarten til vinterferie er i gang, der mange pakker bilene sine fulle med blant annet barn, bager, skiutstyr og dyr. Da er det viktig å vite hvordan du pakker best mulig med tanke på en eventuell bråbrems eller ulykke. Løse gjenstander og feil sikring av bagasje kan nemlig øke skadeomfanget fatalt.

Ifølge Statens vegvesen vil selv et lite nettbrett, ved en plutselig stopp, kunne treffe seteryggen med en kraft på 24 kilo i 50 km/t. Og kjører du i 100 km/t øker vekten til skremmende 96 kilo.

Fem gode pakketips:

  • Store gjenstander bør plasseres i bagasjerommet, og helst sikres med stropper eller bagasjenett om mulig.
  • De tyngste gjenstandene bør legges nederst. Stopp pakkingen ved nakkestøttene på baksetet for å beholde fri sikt, og unngå å oppbevare gjenstander i hattehyllen.
  • Små gjenstander bør oppbevares i hanskerommet eller under setet.
  • Bruk gjerne en skiboks til lette gjenstander. Husk at skiboks kan endre bilens kjøreegenskaper, spesielt i svinger. Les om riktig bruk av skiboks her.
  • At barna skal sitte godt sikret i bilen er åpenbart (les mer om sikring av barn i bil her) – men ikke glem å sikre katten eller hunden din! Det aller beste er fastspente bur i bagasjerommet, eventuelt egne seler.

Vi ønsker alle en trygg kjøretur, og en riktig god vinterferie!


Til tross for at denne videoen fra Statens vegvesen handler om å pakke til juleferien synes vi den er verdt en titt – uavhengig av årstid!

Sjekk hvor mye du kan spare på å skifte bilforsikring!