Pakk bilen riktig når du skal på langtur!

Pakk bilen riktig Dette kan umulig gå bra hvis du må bråbremse ... Foto: Kristoffer@Eastwood

Ved en ulykke eller bråbrems vil usikrede gjenstander i bilen kastes framover med stor fart.Artikkelen fortsetter under bilforsikringskalkulatoren.

Ikke betal mer enn du må! Sjekk prisen på bilforsikring her!

I følge Statens vegvesen vil selv et nettbrett på under 1 kilo treffe seteryggen foran med en kraft på hele 36 kilo i 70 km/t, og med smått utrolige 96 kilo om du kjører i 100 km/t!

Det betyr at selv de minste gjenstandene kan ta livet av deg og dine passasjerer om uhellet er ute, og da skjønner de fleste hvorfor det er smart å tenke seg om når bilen skal pakkes.

EN ENDA ENKLERE MÅTE Å SPARE PENGER PÅ: Velg bilforsikring fra TROLL!

Se pakketipsene i denne YouTube-videoen:

Selv om videoen handler om å pakke til juleferien, synes vi i Troll at den inneholder noen gode tips til fornuftig pakking av bil - uansett årstid!

Eller pugg pakketipsene her:

  • Store gjenstander bør plasseres i bagasjerommet, og helst sikres med stropper eller bagasjenett der det er mulig.
  • Fordel lasten fra side til side så godt det lar seg gjøre. Legg de tyngste gjenstandene nederst, i midten og så langt foran som mulig.
  • Legg de letteste gjenstandene øverst, men bare opp til nakkestøttene på baksetet.
  • Små gjenstander bør oppbevares i hanskerommet eller under setet.
  • Aldri oppbevar gjenstander på hattehyllen.
  • Pass på at du ikke stabler bagasje slik at sikten hindres.
  • Skibokser skal brukes til lette gjenstander! Husk at en tung skiboks vil endre bilens kjøreegenskaper, spesielt i svinger, og at du fort har mindre vekt å gå på enn du kanskje tror: LES MER OM SKIBOKSER HER
  • At barna bør sitte godt sikret i bilen forutsetter vi at du vet, men ikke glem at også katta og bikkja bør sikres. Det aller beste er faste bur i bagasjerommet, men en nødløsning kan være en egen sele tilpasset kjæledyret, slik at du kan feste dem i bilens sikkerhetsbelte.

Sjekk hvor mye du kan spare på å skifte bilforsikring!