Sjekk prisforskjellene på byggevarer!

Sjekk om du kan spare noen penger, illustrasjonsbilde av en lommebok

Sommeren er for mange nordmenn den perfekte anledning til å gjøre alt det de ikke har hatt tid til resten av året. Og som du sikkert er enig i når du skal pusse opp eller utvide uteplassen: Det er liten vits å betale mer enn nødvendig.

Spørsmålet er selvsagt hvor du skal handle, og en splitter ny pristest fra VG (krever VG+) viser at prisforskjellene mellom de ulike byggevarekjedene kan være store. Det er imidlertid et par detaljer som er verdt å merke seg.

Terrasse

Når det gjelder trelast er det i følge VGs test Byggmax som er det rimeligste alternativet med en samlet kategorisum på 1668 kroner (meterpris x 10), mens Montér er dyrest med 2424 kroner.

Merk deg likevel at dette er samlesummen, og at det kan være store forskjeller mellom de ulike produktgruppene.

Skal du bygge en terrasse på 30 kvadratmeter med trykkimpregnerte terrassebord i standardstørrelsen 28 x 120 millimeter, er det for eksempel Bahaus som kommer best ut med en pris på 10,9 per løpemeter, mens Maxbo er dyrest med 14,9 per meter.

I stedet for å se deg blind på samlesummen, bør du altså fokusere på akkurat de produktene DU trenger.

Verktøy og byggevarer

I samlekategorien "Verktøy og byggevarer" er det XL-Bygg som kommer billigst ut, med en totalpris på 2455,6 kroner, mens Obs Bygg og Bauhaus følger hakk i hæl med 2520,95 og 2885,58 kroner.

Nok en gang er det imidlertid store forskjeller på enkeltprodukter, så også her gjelder det å ha fokus på akkurat det verktøyet du trenger til din jobb. Er du på jakt etter et 60 cm langt vater, er nemlig Bauhaus og XL-Bygg blant de dyreste med 169 og 139 kroner, mens Obs Bygg og Montér er blant de billigste med 69 og 79 kroner.

Huskeliste

Pristesten til VG er en fin påminnelse om at prisene varierer, og jo større byggeprosjekt du skal begynne på - jo mer blir det selvsagt å spare.

Som alltid gjelder det imidlertid å sjekke prisene på akkurat de produktene du selv trenger, for det er langt fra sikkert at samlepostene til VG dekker akkurat ditt behov.

I tillegg bør du merke deg at VGs pristest kun er basert på byggevarekjedenes nettpriser (7-8 juni), og at den ikke tar hensyn til de ulike kjedenes rabattordninger og ulike kundeavtaler.

Før du drar kortet ditt bør du derfor alltid sjekke om du har noen medlemsfordeler du selv kan dra nytte av. Er du blant de 220.000 nordmenn som allerede er medlem i Huseiernes Landsforbund kan du for eksempel få inntil 40 prosent rabatt hos Montèr.


Publisert: 22.06.2017

På tide med ny husforsikring?