Trikset som begrenser steinsprutskaden

Steinsprutskader er alltid irriterende, men får du reparert skaden kjapt slipper du å tape annet enn tid.Selv om steinsprutskader kan oppstå hele året er det likevel høysesong om våren, og mye skyldes at veibanen da er full av småstein og annet rask.

Bortsett fra å holde god avstand til bilen foran er det dessverre fint lite du gjøre for å hindre at en steinsprutskade oppstår, her er det altså snakk om flaks eller uflaks.

Når uhellet først er ute, er det imidlertid smart å gjennomføre noen enkle grep, og det beste tipset er faktisk å ha en gjennomsiktig teiprull i hanskerommet.


Sett på en teipbit!

–Ja, det er riktig, sier Espen Fjeldsrud fra Riis Bilglass på Helsfyr. Ved å sette på en gjennomsiktig teipbit over selve steinsprutskaden hindrer du ganske enkelt at det kommer støv, skitt og fuktighet inn i glasset. Det gjør at skaden vil bli langt mindre synlig etter en reparasjon.

De aller fleste steinsprutskader kan nemlig repareres. Men her er det slik at jo lenger du venter, jo større risiko er det for at ruten sprekker slik at du må bytte hele ruten.

Husk at en steinsprutskade vil redusere styrken til ruta, så dermed kan den lille skaden raskt bli til en stor sprekk, og som du sikkert kan tenke deg: Det skjer stort sett på et tidspunkt som ikke passer…


Spar penger!

En vanlig steinsprut-reparasjon koster normalt 5-600 kroner, men må du bytte hele frontruta blir det raskt dyrt. Gjennomsnittsprisen på en frontrute ligger på rundt 6 000 kroner, men har du en rute med mye utstyr kan prisen øke kraftig, sier Fjeldsrud.

– De aller fleste kundene får jo dekket skaden av forsikringsselskapet sitt, og når reparasjonen i tillegg ikke tar mer enn en halvtimes tid, er egentlig rådet enkelt: Reparer ruta så fort du kan, så sparer du penger, avslutter Fjeldsrud.

Hva dekker Troll Forsikring ved steinsprut?

Alle Troll-kunder med delkasko, kasko eller superkasko får dekket reparasjon av steinsprutskader på inntil 600 kroner, helt uten egenandel.

Det er også verdt å få med seg at glass-skader ikke gir deg noe bonustap på forsikringen din.

Dersom hele ruten må byttes, er egenandelen 2 000 kroner. Om du skulle falle i den kategorien kan du i hvert fall trøste deg med at frontruten uansett regnes som en slitedel på bilen. Nærmer bilen seg 80 til 100.000 kilometer var den antagelig moden for utskiftning uansett.


Sjekk enkelt pris på bilforsikring hos oss her: