Unngå sykkeltyveri

Ferske tall fra Finans Norge viser at det ble stjålet sykler for 69 millioner kroner i fjor (2016). Oslo troner på førsteplassen med antallet tyverier, etterfulgt av Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø. Her finner du noen gode råd for å hindre at du mister din gode, tohjulte venn.

Ta forhåndsregler

August og september er måneder med mye sykkeltyveri. Det er likevel flere tiltak du kan gjøre for å redusere risikoen. Først og fremst bør du notere rammenummeret på sykkelen din. Finner politiet din frastjålne sykkel kan den havne på auksjon, med mindre du kan bevise at den tilhører deg. Videre har NAF og politiet følgende råd:

  • Velg en god sykkellås, og bruk gjerne to. Her kan du lese en test av sykkellås, utført av NAF.
  • Lås sykkelramme og bakhjul til et sykkelstativ eller en solid stolpe.
  • Ikke la sykkelen stå ute om natten.
  • Parker sykkelen på godt synlige steder der mange mennesker ferdes.
  • Ta med deg setet eller andre løse deler.
  • Registrer sykkelen i Falck sykkelregister.

Hva gjør du hvis sykkelen din blir stjålet?

Har du Super innboforsikring hos oss, dekker vi tyveri av låst sykkel med inntil 10 000 kroner per sykkel. Har du Standard innboforsikring dekker vi inntil 5 000 kroner. Så fort sykkelen din er stjålet tar du kontakt med oss, samt at du politianmelder tyveriet. Gi deretter beskjed til Falck sykkelregister, om du har registrert sykkelen din her.

Det kan videre vært lurt å lete i nærområdet. Omkring 80 prosent av stjålne sykler blir igjen i samme område, det vil si samme by eller kommune/nabokommune. Vær ekstra på vakt etter nedslipt rammenummer eller spraylakkert ramme – og ikke glem å følge med på salgsannonser på nettet.

Kilde: NAF.

Er du forsikret med en god innboforsikring?


Sykkelbilde

Kontakt oss

Ring oss:

02136 eller +47 21 93 31 00 (fra utlandet)

Send e-post:

kundeservice@trollforsikring.no

Adresse:

Munkedamsveien 35
Postboks 1442 Vika
0115 Oslo