Unngå innbrudd i bilen

En tom bil er langt mindre interessant

Det er selvsagt, dessverre, ingen garantier for at man ikke vil oppleve et innbrudd i bilen. Men det er likevel noen forhåndsregler man bør ta, for å redusere sjansene. En bil uten synlige verdisaker er langt mindre attraktivt enn en bil med synlig GPS, vesker og lommebøker. Tar du med deg eller gjemmer gjenstander som ser forlokkende ut, reduserer du sjansene for et uhyggelig, uønsket besøk. Og husk at det nødvendigvis trenger ikke å være en laptop som er dråpen – men selv et par solbriller kan være nok til at tyven bryter seg inn.

Parkér smart

Tenk på hvor du parkerer. Velg åpne og belyste plasser hvor det sirkulerer folk og trafikk, hvis du har mulighet. Tyver er ofte lyssky og foretrekker biler som står litt bortgjemt, der de kan jobbe i fred og ro.

Hva er du dekket av gjennom forsikringen?

Alle våre kasko-bilforsikringer er dekket av tyveriforsikring. Skulle du være uheldig å miste fastmontert utstyr i bilen, dekkes dette med inntil 10 000 kroner. Løs bagasje dekkes med inntil 5 000 kroner. Videre dekkes skadene knyttet til innbruddet eller forsøk på tyveri/hærverk. Husk at bilen må være låst.

Kilde: Politiet.no