At det klør er ille nok. Men det verste er jobben med å få dem bort …

Veggedyr er små blodsugende kryp som liker å bite deg når du sover. Selv om det å bli bitt ikke er farlig utover at det kan klø og irritere kraftig, er det for mange en stor belastning å få veggedyr i boligen sin.

Det fysiske og psykiske ubehaget av veggedyr kan vi dessverre ikke hjelpe deg med, men siden det å fjerne utyskene krever profesjonell hjelp vil Troll Forsikring hindre at de store ekstrautgiftene de påfører tar knekken på økonomien din.

Da er det verdt å vite at Trolls innboforsikring dekker kostnader ved bekjempelse av veggedyr og kakerlakk opp til 50.000 kroner, med en egenandel på kun 2.000 kroner.

Det store spørsmålet er selvsagt hvorfor veggedyrene har blitt stadig vanligere i Norge, og hvordan de kommer inn i boligen din.


Blindpassasjer fra ferieturen

Siden veggedyr stort sett oppholder seg der man sover, og da gjerne i små sprekker og hulrom i senger og sofaer, trives de godt der det er et stort gjennomtrekk av mennesker.

I takt med at vi nordmenn reiser stadig mer er derfor hoteller og andre overnattingsalternativer i inn- og utland en klassisk kilde, og er du riktig uheldig får du med deg snyltegjestene i kofferten din når du drar hjem.


Eller fra bruktkjøpet ...

Siden veggedyr kan overleve i flere måneder uten næring bør du også være nøye før du kjøper brukte møbler, enten det nå er på nett eller fra ditt lokale loppemarked.

I fjor fortalte for eksempel Aftenposten skrekkhistorien om familien som kjøpte en brukt rammemadrass på Finn som var full av veggedyr, og NRK har tidligere hatt en sak om veggedyr i møbler fra Fretex.


Vanskelige å bli kvitt

Siden veggedyr har blitt mer og mer motstandsdyktige mot insektmidler må det ofte store doser til, og jobben bør definitivt gjøres av profesjonelle skadedyrbekjempere. Rom som blir behandlet kan heller ikke brukes før man er sikker på at alle veggedyrene er borte, og det kan i verste fall ta flere uker. Da ryker tusenlappene fort.

Inventar og møbler blir enten kastet, eller lagt i frysecontainere. I følge Folkehelseinstituttet må temperaturen der være på minimum 18 minusgrader og vare i flere døgn for å være effektiv. Varmebehandling er også mulig, og da må temperaturen være på over 50 grader.


Troll Forsikring gjør deg trygg

Trolls innboforsikring dekker kostnader ved bekjempelse av veggedyr og kakerlakk opp til 50.000 kroner, med en egenandel på kun 2.000 kroner. (De fulle vilkårene finner du i punkt 5.8 her.)


Spredningsfare

Oppdager du veggedyr gjelder det å ta grep så fort som mulig, for veggedyr som først har etablert seg i et rom eller i et møbel vil i følge Folkehelseinstituttet raskt kunne spre seg på egenhånd. Selv om veggedyrene ikke kan fly, kan de nemlig gå relativt lange distanser. Det betyr at de ikke bare sprer seg til flere rom i din bolig, de kan også spre seg til andre leiligheter i samme bygning.

Med andre ord: Frykter du at veggedyrene har kommet på besøk bør du kontakte profesjonell hjelp så kjapt som mulig!

Ikke betal mer enn du må! Sjekk prisen på innboforsikring her!